Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)

4.5 195 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
1900 g

Składniki

  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 160 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 300 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g pełnotłustego mleka 3,2% (patrz wariant)
  • makaron, suchy, typu penne rigate do podania (ok. 300 g)
  • woda do gotowania makaronu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 160 g

Sód 39.5 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 750.2 kJ / 179.3 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 24.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...