Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 90 g różyczek brokułu, przekrojonych na pół
- 90 g cukinii, pokrojonej w słupki (5 x 2 cm)
- sok z cytryny, do skropienia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 27.6 kJ / 6.6 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 8.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 Min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (500-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 Min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20 Min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 Min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 Min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 Min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25 Min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 Min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 Min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 Min