Urządzenia i Akcesoria
Focaccia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g mąki pszennej typu 650
-
400 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
3 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
490 mg
Białko
12 g
Kalorie
1634.2 kJ /
390.3 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
71.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Tapenada
5 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Klasyczne chlebki naan
1 Std. 30 Min