Urządzenia i Akcesoria
Tarta cytrynowa z bezą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
70 g cukru
-
20 - 30 g migdałów, w płatkach
-
140 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 żółtko
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Krem cytrynowy
-
130 g cukru
-
10 - 15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
1 jajko
-
4 żółtka
-
130 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Beza
-
200 g cukru
-
5 białek
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.8 g
Kalorie
2549.8 kJ /
609 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
74.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini tarty z kremem cytrynowym
3h 15min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Crème brûlée
2h 30min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Tiramisu
5h 20min
Cytrynowe tiramisu
6h 25min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tort dacquoise
8h 15min
Tarta z musem czekoladowym
12h 50min
Cantuccini
1h 15min