
Urządzenia i Akcesoria
Tarta cytrynowa z bezą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
cukru70 g
-
migdałów, w płatkach20 - 30 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki140 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu230 g
-
żółtko1
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Krem cytrynowy
-
cukru130 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki10 - 15 g
-
jajko1
-
żółtka4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego130 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
Beza
-
cukru200 g
-
białek5
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
609 kcal /
2549.8 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
31.3 g
Węglowodany
74.5 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 godz. 10 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Tarta z musem czekoladowym
12 godz. 50 min