Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
70 g cukru
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek)
-
woda gorąca, do pieczenia
-
cukier trzcinowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1560 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Sos waniliowy
10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min