Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g mleka
- 70 g cukru
- 4 żółtka
- 1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek)
- woda, gorąca, do pieczenia
- cukier trzcinowy, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny crème brulée
3h 30min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3h
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13h
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Sos waniliowy
10min
Portugalski crème brûlée
25min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Fondant czekoladowy
35min
Panna cotta
3h 15min