Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g mleka
- 70 g cukru
- 4 żółtka
- 1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek)
- woda, gorąca, do pieczenia
- cukier trzcinowy, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Korzenny crème brulée
3h 30min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 dk
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 5 Min
Portugalski crème brûlée
25min
Sos waniliowy
10min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3h
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Panna cotta
3h 15min