Urządzenia i Akcesoria
Beszamel – 1100 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1100 g
Składniki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
1000 g mleka
-
80 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
152 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
575.6 kJ /
137.4 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Rozdrabnianie parmezanu
5 min
Risotto z parmezanem
30 min
Sos béarnaise
20 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Sos berneński
15 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Sos beszamelowy
15 min