Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 żółtka
- 25 g cukru
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.3 kJ / 139.2 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 13.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 Min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Kawowy sos karmelowy
45 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
25 Min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Kuloodporna kawa
10 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min