Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia kokilek
- 150 g cukru trzcinowego, drobnego
- 95 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 żółtko
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1491.3 kJ / 356.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 28.8 mg
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45min
Czekoladki z masłem orzechowym
1h 10min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Mus czekoladowy
3h 20min
Crème brûlée
2h 30 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Ciasto czekoladowe
50min
Panna cotta
3h 15 min