Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy w kokilkach
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
90 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia kokilek
-
150 g cukru trzcinowego drobnego
-
95 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
1 żółtko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28.8 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1491.3 kJ /
356.4 kcal
Tłuszcz
21.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Fondant czekoladowy
50 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min