Baskijski sernik pistacjowy
TM5 TM6

Baskijski sernik pistacjowy

4.8 (421 ocen)

Składniki

  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 230 g cukru
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 700 g serka kremowego, śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
  • 5 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 kropla barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1775.5 kJ / 424.4 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
35 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
1.6 g
Sód
229.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy