Urządzenia i Akcesoria
Baskijski sernik pistacjowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
16 porcji
Składniki
-
250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
-
230 g cukru
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
700 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
5 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 kropla barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
229.5 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1775.5 kJ /
424.4 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Klasyczne brownie
50 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Sernik baklava
7 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min