Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”

Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”

4.8 352 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 500 - 600 g mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki, np. jabłek, gruszek, śliwek lub np. truskawek, porzeczek, borówek, w całości
    500 - 600 g owoców, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych
  • 80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 80 g cukru np. białego, trzcinowego, kokosowego
    80 g ksylitolu, lub erytrytolu
  • 40 g płatków owsianych, górskich lub dowolnych płatków (patrz wskazówka)
  • 50 g orzechów, mieszanych np. laskowych, włoskich, migdałów (patrz wskazówka)
    50 g wiórków kokosowych, (patrz wskazówka)
  • 40 g mąki pszennej lub dowolnej mąki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 56.5 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1215.7 kJ / 290.6 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...