![Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a07dd2d-72fb-4f42-a333-7f13eb46e827/Derivates/d67b2652-9574-40b4-916e-ec81f8111b29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Birnen, reif
- 1 Bio-Zitrone
- 500 g Wasser
- 3 Eier (Größe M)
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl zum Einfetten - 1 Prise Salz
- 150 g Schlagobers
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 75 g Weichweizengrieß
- 500 g Magertopfen
- 6 - 8 EL Preiselbeerkompott
- 2 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3002 kJ / 718 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Milchrahmstrudel
1klst 55 min
Topfenschmarrn
50 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 Min
Obstkuchen
1 Std.