Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren

Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren

4.6 115 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Birnen reif
    3 - 4
  • Bio-Zitrone
    1
  • Wasser
    500 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Rapsöl zum Einfetten
    Kokosöl, zum Einfetten
  • Salz
    1 Prise
  • Schlagobers
    150 g
  • Butter weich, in Stücken
    75 g
  • Feinkristallzucker
    100 g
  • Vanillezucker
    10 g
  • Weichweizengrieß
    75 g
  • Magertopfen
    500 g
  • Preiselbeerkompott
    6 - 8 EL
  • Mandelblättchen
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 630 mg
Białko 26 g
Kalorie 3002 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...