Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Birnen, reif
- 1 Bio-Zitrone
- 500 g Wasser
- 3 Eier (Größe M)
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl zum Einfetten - 1 Prise Salz
- 150 g Schlagobers
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Feinkristallzucker
- 10 g Vanillezucker
- 75 g Weichweizengrieß
- 500 g Magertopfen
- 6 - 8 EL Preiselbeerkompott
- 2 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3002 kJ / 718 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 630 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Wespennester
1sa 35 dk
Topfenschmarrn
50 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1sa 35 dk
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min