Grießauflauf mit Mohn und Kirschen

Grießauflauf mit Mohn und Kirschen

4.5 111 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Mohn
    60 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Milch
    150 g
  • Hartweizengrieß, fein
    140 g
  • Zimt, gemahlen
    1 Prise
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Kirschen (siehe Variation)
    450 g
  • Eier (Größe M)
    3
  • Zucker
    70 g
  • Weinstein-Backpulver
    1 TL
  • Staubzucker

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 2177 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...