Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohn
- 50 g Butter, in Stücken
- 150 g Milch
- 140 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 450 g Kirschen (siehe Variation)
- 3 Eier (Größe M)
- 70 g Zucker
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- Staubzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 godz. 20 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 Min
Apfel-Hirse-Auflauf
1 godz. 40 min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min