![Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b09f7ac2-16c5-4be8-a267-854d527aaec2/Derivates/3591b37d-e413-429b-af79-a4d69589a08a.jpg)
Wersje kompatybilne
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 EL Kristallzucker
- 60 g Mandeln, ungeschält
- 500 g Magertopfen
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 1 - 2 EL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 240 g Vollkorn-Semmelbrösel
- 1 EL Weichweizengrieß Type 480
- 300 g frische Marillen, halbiert und entsteint
- 300 g frische Pfirsiche, halbiert und entsteint
- 300 g Wasser
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3638 kJ / 868.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 94.7 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 334.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Mohnnudeln
1h 30min
Kaspressknödelsuppe
1hod. 35min
Topfenschmarrn
50min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Germknödel
1h
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min