Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 125 g Wasser, lauwarm
-
1
EL Sonnenblumenöl
lub 1 EL Rapsöl - 1 Prise Salz
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 100 g Erdäpfel, geschält, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Geselchtes, in Stücken
- 500 g Sauerkraut
- 60 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 746 kJ / 179 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 379 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fisolengulasch
1h 10min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30 min.
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1h 20 min
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30 min.
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Polsterzipfl
2hod. 10min
Rotkrautstrudel
1h 10min
Krautfleckerl
40 min
Wurzelschmarrn aus dem Ofen mit Sauerrahmdip
50 min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 godz.
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45 min