Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 1 Bio-Zitrone
- 500 - 600 g Äpfel, säuerlich
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 50 g Butter, in Stücken
- 500 g Topfen
- 30 g Dinkelgrieß
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 50 g Zucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 4 EL Kokosraspel
-
2
EL Kokoschips, ungesüßt
lub 2 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 378 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 165 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1sa 20 dk
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1sa 20 dk
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Topfenschmarrn
50 dk
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 dk
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 dk
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 dk