Lungauer Topfentascherl

Lungauer Topfentascherl

4.8 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse
    200 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
    60 g
  • Zimt, gemahlen
    1 Msp.
  • Semmelbrösel
    50 g
  • Wasser
    700 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm) (siehe Tipp)
    500 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Topfen abgetropft
    150 g
  • Rosinen (opcjonalnie)
    1 EL
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker
    15 g
  • Zitrone Schale abgerieben
    ½

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 163 mg
Białko 15 g
Kalorie 2289 kJ / 547 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...