Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, in Stücken
- 30 g Vanillezucker
- 3 Ei (Größe M)
- 500 g Maroni, gegart, geschält
- 20 - 30 g Rum
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 120 g Feinkristallzucker
- 400 - 500 g Sauerrahm
- 100 - 125 g Crème fraîche
- 10 - 20 g Mandelblättchen
- 2 EL Marmelade z.B. Preiselbeer, Marille oder Zwetschke
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1539 kJ / 368 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
25 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 min
Marillen-Blätterteig-Tartelettes mit Vanilleeis
5h 30min
Toms Cherry Schoko Pie
1h 40min
Maroni Mousse au chocolat
15 min
Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan
25 min
Karottentorte mit Zuckerguss
3h 10min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.
Kokosbusserl
25hod.
Maronikekse (glutenfrei)
2h 50min