![Peperonata sottovuoto Peperonata sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f3310bb9-9b0c-4236-be77-5f00512f638b/Derivates/05195a01-f498-446b-b3ba-94f1af3b632a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di peperoni a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolle a listarelle
- 2 spicchi di aglio a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaini di erbe aromatiche miste secche
- 2 cucchiai di olive taggiasche denocciolate (opcjonalnie)
- 2 pizzichi di sale
- 1600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 947.5 kJ / 226.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 794.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipolle insaporite (200 g)
20 Min
Ratatouille di verdure sottovuoto
1 Std.
Peperoni in agrodolce sottovuoto
2h
Peperoni insaporiti (100 g)
15min
Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate
11 Std.
Scalogno insaporito (350 g)
25 Min
Cipolle insaporite (300 g)
20 Min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4h
Peperonata (TM6)
45 Min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15min
Cipolle caramellate (400-500 g)
50 Min
Verdure miste insaporite
30 Min