Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di anacardi non salati
- 20 g di pinoli sgusciati
- 20 g di gherigli di noci
- 20 g di biscotti ai cereali
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaio di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida o Rum e strizzata
- 1200 g di acqua
- 200 g di Rum
- 200 g di zucchero di canna
- 4 mele Fuji piccole intere, senza torsolo e con la buccia
- 1 stecca di cannella
- 3 bacche di anice stellato
- gelato Malaga o del gusto preferito
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2101.6 kJ / 502.3 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Verdure al vapore
20 min
Tagliatelle di carote con pesto di foglie di carote
50 dk
Zucca con condimento di guanciale al balsamico a Cottura Lenta
4h 30min
Contorno di asparagi alle erbe aromatiche sottovuoto
40 Min
Insalata di cavolfiori e patate
30 Min
Salsa alle mele
20 min
Sciroppo di mele
3h 30min
Barbabietole sottovuoto
3h 30min
Asparagi sottovuoto
50 dk
Mela cotta con crema di marzipane
20 min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h