Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di scalogno a pezzi
-
6 - 8
foglie di basilico fresche, lavate + q.b.
lub 1 cucchiaino di basilico secco - 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca corta, formato a piacere (vedere varianti)
- 200 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere consigli)
- 10 g di aceto balsamico
- 3 - 4 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2432.3 kJ / 581.3 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 684.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 Min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Pasta e ceci (TM6)
40 Min
Pasta e lenticchie
50 Min
Pasta e piselli
35 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta e ceci con pomodorini
40 Min
Riso e lenticchie
45 Min
Pasta e fagioli cannellini
40 Min
Pasta patate e provola
55min
Penne integrali con lenticchie
25min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40 Min