Pasta con lenticchie rosse e salsiccia

Pasta con lenticchie rosse e salsiccia

4.4 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di carota pelata e a pezzi
    50 g
  • di scalogno a pezzi
    40 g
  • foglie di basilico fresche lavate + q.b.
    6 - 8
    1 cucchiaino di basilico secco
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
    200 g
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pasta secca corta formato a piacere (vedere varianti)
    320 g
  • di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere consigli)
    200 g
  • di aceto balsamico (opcjonalnie)
    10 g
  • di pepe nero macinato
    3 - 4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 581.3 kcal / 2432.3 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 684.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...