Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di fichi acerbi
- 50 g di pecorino Romano a pezzi
- 20 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale a dadini
- 1 pizzico di sale
- 320 g di tagliolini all'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2010.3 kJ / 480.5 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 701.5 mg
Alternatywne przepisy
Calamarata con crema di peperoni
30 Min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40 Min
Busiate in insalata con pesto all'arancia e pesce spada
20 min
Spaghetto al branzino, cocco, lime e taralli (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli
1h
Penne al ragù di polpo
1h
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 Min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 Min
Risotto alla barbabietola con merluzzo sottovuoto
2 godz. 10 min
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55 Min