Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di menta fresca, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di vino bianco secco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di scorfano freschi (600 g circa), puliti
- 300 g di zucchina a rondelle (2 mm circa)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di peperoni al vapore
40 min.
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1h
Salmone e carciofi al Varoma
55 min.
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 min.
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di zucchine e asparagi
35min
Filetti di salmone con patate e zucchine (TM6)
1h 15 min.
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 min.
Filetti di salmone in salsa di acetosa
40 min.
Insalata di patate e salmone profumata all'aneto
1h 10 min.
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min.