![Scorfano in crosta di zucchine alla menta Scorfano in crosta di zucchine alla menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56BF5915-B1AD-48D4-A781-94907A721552/Derivates/26CB440E-8915-434B-A19C-9B009239CAC6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di menta fresca, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di vino bianco secco
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di scorfano freschi (600 g circa), puliti
- 300 g di zucchina a rondelle (2 mm circa)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di barbabietole, lattuga e carote
Brak ocen
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1h 5min
Insalata di cavolo cappuccio, carote e pollo alla Vietnamita
Brak ocen
Contorno di melanzane
25min
Pesce al vapore con verdure miste
1h 15 min.
Paella di pesce con bulgur
1 godz.
Contorno di carciofi alla menta
1 godz. 10 min
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Seppioline al vino bianco
25min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1 godz.