
Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
Budyń kakaowy
-
1000 g mleka
-
75 - 100 g cukru (patrz wariant)
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 jajka
Budyń truskawkowy
-
400 - 500 g truskawek, świeżych
-
500 g mleka
-
50 - 75 g cukru (patrz wariant)
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
143.6 kcal /
600.6 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
56.9 mg