![Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f70dacdfc2a5846378ace747c7e1129/Derivates/ac06ccc2e5cd93a3c6204781df778721027d3195.jpg)
Wersje kompatybilne
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budyń kakaowy
- 1000 g mleka
- 75 - 100 g cukru (patrz wariant)
- 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 2 jajka
Budyń truskawkowy
-
400 - 500
g truskawek, świeżych
lub 400 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 500 g mleka
- 50 - 75 g cukru (patrz wariant)
- 40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 600.6 kJ / 143.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 56.9 mg
Alternatywne przepisy
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 Min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 Min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Pudding truskawkowy
2h 35 min
Kisiel cytrynowy
10 Min
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 Min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Budyń czekoladowy
10 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 Min