Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
Budyń kakaowy
-
1000 g mleka
-
75 - 100 g cukru (patrz wariant)
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
2 jajka
Budyń truskawkowy
-
400 - 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 - 500 g truskawek, świeżych
-
500 g mleka
-
50 - 75 g cukru (patrz wariant)
-
40 - 50 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
56.9 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
600.6 kJ /
143.6 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Sos truskawkowy
15 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Budyń czekoladowy
10 min