Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen with dates and bacon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
baker's flour plus extra to dust250 g
-
buttermilk150 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
pitted dates100 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
crème fraîche200 g
-
honey20 g
-
ground black pepper½ tsp
-
bacon cut into 1 cm pieces100 g
-
rocket to garnish50 g
-
balsamic vinegar to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
971.6 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2417.6 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Metric
2 godz. 5 min
Steamed tomato pesto pull apart bread
2 godz. 5 min
Spiralized Scalloped Potatoes
1 godz. 30 min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 min
S'mores pizza
1 godz. 25 min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Ham and cheese canelé
49 godz.
Grisons barley soup
1 godz. 15 min
No potato salad
20 min
Turkish borek with cacik
1 godz.
Easy Beefy Mac and Cheese
20 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min