Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen with dates and bacon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
baker's flour plus extra to dust250 g
-
buttermilk150 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
pitted dates100 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
crème fraîche200 g
-
honey20 g
-
ground black pepper½ tsp
-
bacon cut into 1 cm pieces100 g
-
rocket to garnish50 g
-
balsamic vinegar to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
971.6 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2417.6 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
"Marry Me" Chicken Pasta
30 min
Mediterranean Chicken
35 min
Creamy potato mash
30 min
Buckwheat Crêpes
45 min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 min
Zhoug (Diabetes)
10 min
Fruit platter with lemon and honey dressing (Thermomix® Cutter)
15 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45 min
Pasta e fagioli
26 godz.
Layered Mexican dip
25 min
Artichoke Fettuccine Alfredo
Brak ocen
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min