Flammkuchen with dates and bacon
TM6 TM5 TM31

Flammkuchen with dates and bacon

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 250 g baker's flour, plus extra to dust
  • 150 g buttermilk
  • 1 tsp dried instant yeast
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 1 ½ tsp sea salt
  • 100 g pitted dates
  • 2 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 200 g crème fraîche
  • 20 g honey
  • ½ tsp ground black pepper
  • 100 g bacon, cut into 1 cm pieces
  • 50 g rocket, to garnish
  • balsamic vinegar, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2417.6 kJ / 577.8 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
26.4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
3.8 g
Sód
971.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy