Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen with dates and bacon
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
baker's flour plus extra to dust250 g
-
buttermilk150 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
extra virgin olive oil20 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
pitted dates100 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
crème fraîche200 g
-
honey20 g
-
ground black pepper½ tsp
-
bacon cut into 1 cm pieces100 g
-
rocket to garnish50 g
-
balsamic vinegar to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
971.6 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2417.6 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry coconut fish with spiced lentils
30 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
Brak ocen
Orange and Cardamom Granola Clusters (Diabetes)
1 godz. 15 min
Chicken, bacon, pumpkin and spinach risotto
40 min
No-roll cheesy broccoli quiche
1 godz. 25 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Layered Mexican dip
25 min
Warm broccoli salad with rocket pesto
30 min
Caprese Frittata
30 min
Strawberry margarita
5 min
Burnt orange marmalade
14 godz. 20 min