Parfait au caramel

Parfait au caramel

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
10 parts

Składniki

La sauce au caramel
  • de sucre
    250 g
  • de crème liquide 30-40% M.G.
    200 g
  • d'eau
    1030 g
  • de beurre froid, en un seul morceau (6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de jus de citron (voir conseil)
    1 c. à café
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
Le parfait
  • de cacahuètes grillées salées
    80 g
  • de crème liquide 30-40% M.G., très froide
    500 g
  • jaunes d'œufs
    5

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 430 kcal / 1801 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...