Parfait au caramel

Parfait au caramel

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
10 parts

Składniki

La sauce au caramel
  • 250 g de sucre
  • 200 g de crème liquide 30-40% M.G.
  • 1030 g d'eau
  • 30 g de beurre froid, en un seul morceau (6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 1 c. à soupe de vinaigre
Le parfait
  • 80 g de cacahuètes grillées salées
  • 500 g de crème liquide 30-40% M.G., très froide
  • 5 jaunes d'œufs

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 430 kcal / 1801 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...