Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine T55, et un peu pour le plan de travail
- 65 g de beurre demi-sel, en dés
- 30 g de cassonade
- 30 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 80 g de jus de citron (5 citrons juteux environ)
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 100 g de beurre, en morceaux, et un peu pour les cercles
- ½ citron jaune, en tranches fines
- le zeste d'un citron vert
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 476 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1h
Confiture de mangue et de kiwi
30 Min
Grittibenz sucré
2 godz. 15 min
Expérience culinaire
2h
Pain toupie rapide
40min
Tarte au citron et au thé noir
1 Std. 45 Min
Gâteau en forme de chiffres pour les 50 ans de Thermomix®
5sa
Miroirs
1h 40min
Cheesecake speculoos et caramel
2sa 45 dk
Croissants au jambon
35 Min
Confiture d’abricots
45min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min