Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce au caramel salé
-
250
g de sucre
lub 250 g de sucre de canne complet - 200 g de crème
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre froid coupé en morceaux (env. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
Crème glacée
- ½ gousse de vanille, uniquement les graines
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème
- 30 g de sucre
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels au beurre salé
1h 45min
Meringue
10 Min
Crème fouettée
10 Min
Génoise
1 Std. 50 Min
Crème fouettée
10 Min
Glace à la vanille
12h
Pie au bœuf et à la bière
1h 40min
Panna cotta
6h 15 min
Biscuits à la cuillère
40min
Sauce caramel
1 Std. 30 Min
Petits pains burger (buns)
1h 45min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min