Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g cebola cortada em pedaços
- 700 g batata cortada em pedaços
- 3 ovos
- 2 c. sopa de azeite
- 1 c. sopa de vinagre
- 25 pés de salsa, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de hortelã seca (opcjonalnie)
- 50 g pão ralado
- 1000 g carne picada (carne de porco, frango ou mista)
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Arroz de porco com cinco especiarias
50 Min
Salmão com molho holandês, espargos e arroz
45 Min
Bombom de tâmaras
30 Min
Guisado de marisco
1 Std. 5 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Pasta de cebola e alho
15 Min
Piadina com pulled chicken e patê de beringela
2h 10min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM6
Brak ocen
Salada grega com frango cozido a vapor - TM5
1 Std. 10 Min
Picadinho madeirense
2h
Espetos de carne picada e hambúrgueres
20 Min