Bolo salgado de bacon e tâmaras
TM6 TM5 TM31

Bolo salgado de bacon e tâmaras

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 70 g queijo Gruyère cortado em cubos (2 cm aprox.)
  • 1 dente de alho
  • 110 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
  • 150 - 180 g bacon em cubos
  • 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
  • 10 g fermento em pó p/ bolos
  • 3 ovos
  • 125 g leite
  • 150 g tâmaras s/ caroço, cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
  • 100 g queijo-creme

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1267.8 kJ / 303 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
21.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
1.2 g
Sód
251.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy