Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g queijo Gruyère cortado em cubos (2 cm aprox.)
- 1 dente de alho
- 110 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 150 - 180 g bacon em cubos
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g fermento em pó p/ bolos
- 3 ovos
- 125 g leite
- 150 g tâmaras s/ caroço, cortadas em rodelas (2 mm aprox.)
- 100 g queijo-creme
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1267.8 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 251.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bola de bacon e tomate seco
50min
Torta de café
2h 30 min
Pãezinhos a vapor com recheio de miso
1h 30min
Brigadeiro de lima com framboesas
1h 30min
Batata gratinada - TM6
1h 10min
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40min
Pão de Bacalhau
40min
Torta de café
45min
Vulcões de coco com chocolate
Brak ocen
Pão de cerveja preta
1h
Pudim de leite
55min