Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 800 g pá de porco desossada (cortada em 5-6 pedaços grandes)
- 110 g cebola cortada em fatias
- 1 pé de alecrim
- 225 g água
- 170 g vinagre de maçã
- 1 c. chá de caldo de legumes
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 510 g molho barbecue, mais q.b. p/ servir
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Folhas de alface q.b. p/ servir
- 6 pães de hambúrguer
- Cebola roxa cortada em fatias q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 847 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho Teriyaki
25 Min
Carne de porco caramelizada, bulgur e legumes a vapor
2h
Olhos vermelhos
40 dk
Nuggets de frango com dip de parmesão
30 Min
Marinada Tandoori
10 Min
Frango cremoso com manteiga de especiarias (Murgh makhani)
1 Std. 15 Min
Frango marroquino com cuscuz
45 Min
Pão com barriga de porco (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Pita shoarma com molho de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Kebab de frango com molho de limão e salada de cuscuz
30 Min
Frango jerk jamaicano
1 Std. 15 Min
Frango com sésamo caramelizado
40 dk