Crepes cor-de-rosa com húmus de grão e amêndoa

Crepes cor-de-rosa com húmus de grão e amêndoa

4.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 doses

Składniki

Húmus de grão-de-bico e amêndoa
  • amêndoa c/ pele torrada
    80 g
  • grão-de-bico cozido escorrido
    300 g
  • água fria
    20 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    25 g
  • pasta de sésamo (tahini)
    40 g
  • alho
    1 dente de
  • sal
    1 pitada de
Crepes cor-de-rosa
  • beterraba cozida cortada em pedaços
    150 g
  • ovos
    3
  • bebida de amêndoa
    440 g
  • óleo
    40 g
  • farinha de espelta
    150 g
  • fermento em pó p/ bolos
    ½ c. chá de
  • rúcula
    50 g
  • sementes de sésamo
    2 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 402.7 kcal / 1685 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 251.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...