Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g azeitona preta s/ caroço
- 80 g figo seco
- 60 g noz
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- 200 g farinha de centeio integral
- 450 g farinha tipo 65
- 300 g água
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- 100 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 830.3 kJ / 198.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa 3 C's
45h
Pão de grão-de-bico e trigo sarraceno sem glúten
45min
Pão alemão
2 Std.
Lasanha de sobras de pão
1 godz. 45 min
Pão com sementes e aveia
5ωρ. 30 λεπτ.
Pão de sementes e tâmaras
1 godz. 50 min
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Pão de cinco sementes
1 godz. 50 min
Espinafres cozido com ovos
40 Min
Mistura para pão integral
10 λεπτ.
Pão de arroz sem glúten
1ωρ. 30 λεπτ.
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55 min