![Potato and porcini mushroom soup Potato and porcini mushroom soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB5A64B3-F386-483E-BB0E-659448280BDB/Derivates/D3ECB516-3572-4778-9B72-5E31713B89FB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g celery, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 50 g onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g unsalted butter
- 1200 g water
- 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (1-2 cm)
- 1 tsp dried marjoram
- 20 g dried porcini mushrooms
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 747.8 kJ / 178.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 509.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
30min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Vienna sausages with split pea soup
1 godz. 10 min
Sauerkraut soup
50min
Portuguese green eggs
50min
Tuscan bean soup
40min
Grisons barley soup
1h 15min
Tuna stew with potatoes
40min
Minestrone
40min
Mushroom and kale risotto
55min
Porcini mushroom risotto
35min
Pasta with tuna
30min