![Milk jellies with poached stone fruit Milk jellies with poached stone fruit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98F9DDE9-78A1-42B0-AAAC-B2769E71D3C2/Derivates/1584E26D-E818-4CC8-B0C1-73C48D0957C0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g freshly squeezed orange juice (approx. 2 oranges)
- 40 g honey
- 1 cinnamon quill, broken into pieces
- 2 whole cloves
- 3 cardamom pods, crushed
- 100 g water
- 5 fresh plums or 6 apricots, stones removed
- 500 g milk
- 2 tbsp raw sugar
- 2 tsp gelatine powder
- 100 g pouring (whipping) cream (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 820 kJ / 195.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 39.8 mg
Alternatywne przepisy
Pear shrub
48h 35min
Chai tea powder
10min
Macaroons
40 min
Fresh turmeric and ginger paste
20 min
Fermented beetroot and apple salsa
72 Std.
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2sa 30 dk
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Ginger bundt cake
1h
Berry cordial
40 min
Sour cream pastry
25 min
Vanilla wet chai
15min