Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato sauce
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 1 - 2 tsp white sugar, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
Spicy eggs
- oil, for greasing
- 4 eggs
- 8 pinches dried chilli flakes
- 4 pinches salt
- 4 pinches ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 500 g boiling water
- labne, to serve (optional - see Tips)
- flatbreads, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186.1 kJ / 282.4 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 487.7 mg
Alternatywne przepisy
Fennel digestive
30 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Mango rice
35 min
Asian-style mussels
30 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5 Std. 15 Min
Steamed greens with lemon feta
20 min
Grilled eggplant dip
2 Std.
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Hazelnut banana bread
1j 15 menit
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Prawn saganaki with feta
35 min