Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 400 g vegetable peelings and trimmings, cut into pieces
- 1 onion, unpeeled, cut into halves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 2 garlic cloves, unpeeled, cut into halves
- 2 fresh bay leaves (see Tips)
- 4 allspice berries, whole
- 10 black peppercorns
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 sprigs fresh rosemary
- 1 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 2 tsp sea salt, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1400 g
- Kalorie
- 1703.3 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 22.6 g
- Sód
- 4072.8 mg
Alternatywne przepisy
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Indonesian red spice paste
45 min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Vegan bao sliders
Brak ocen
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Boerewors
40 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 min
Indonesian white spice paste
35 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1 Std. 50 Min