![Vegetable trimming stock Vegetable trimming stock](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d060304a-56a3-41dd-a868-3034c0fd75ef/Derivates/9d2d4670-cf47-4fc1-a116-0100fb35db74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g water
- 400 g vegetable peelings and trimmings, cut into pieces
- 1 onion, unpeeled, cut into halves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 2 garlic cloves, unpeeled, cut into halves
- 2 fresh bay leaves (see Tips)
- 4 allspice berries, whole
- 10 black peppercorns
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 sprigs fresh rosemary
- 1 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 2 tsp sea salt, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1400 g
- Kalorie
- 1703.3 kJ / 407.1 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 22.6 g
- Sód
- 4072.8 mg
Alternatywne przepisy
Espresso caramel sauce
45 Min
No-cook jam
24hod. 15min
Nut butter dressing
5 min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
South African yellow rice using rice mode
20 Min
Fresh tomato chutney
10 min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 Min
Minced Meat
35 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Pizza sauce
30 Min
Tomato passata
1h 40min