Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb and vanilla strawberry jam
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
550 g
Składniki
-
raw sugar200 g
-
vanilla bean cut into halves1
-
rhubarb trimmed and cut into pieces (4 cm)450 g
-
strawberries hulled and cut into halves100 g
-
freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 550 g
Sód
75.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
3787.8 kJ /
905.3 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
10.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
226.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stewed Rhubarb with Orange
10 min
Blueberry jam
35 min
Rhubarb crumble
45 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Tomato relish
2 godz. 10 min
Stewed fruit compote
55 min
Lemon curd
20 min
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Rye sourdough starter powder
24 godz. 10 min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Mixed berry jam
50 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min