![Christy Tania's Vegan Hot Cross buns Christy Tania's Vegan Hot Cross buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fdf9ccea7a2236c00e85cf6cd1f3143b/Derivates/dc23e0163a33d287f7b50bd68164650d43f0310e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- 240 g water
- 40 g vegetable oil, plus extra to spray
- 40 g dried instant yeast
- 40 g caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon (see Tips)
- 1 tsp nutmeg (see Tips)
- 400 g baker's flour
- 150 g sultanas
- 40 g dried currants
- 90 g dried apricots
Piping
- 70 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 ½ tsp vegetable oil
- 60 g water
Syrup
- 50 g water
- 50 g sugar
- vegan butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.4 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 160 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Banana and oatmeal energy bars
35 min
Vegan 'pulled pork'
20 Min
Sabrina's honey bush bars
40 min
Fig and walnut bread
3h 20min
Vegan custard
15min
Aquafaba meringue kisses
2h 30min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Vegemite® and cheese scrolls
1j 35 menit
Freeform basic bread
1j 35 menit
Basic bread rolls
45 Min