Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buns
- 240 g water
- 40 g vegetable oil, plus extra to spray
- 40 g dried instant yeast
- 40 g caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon (see Tips)
- 1 tsp nutmeg (see Tips)
- 400 g baker's flour
- 150 g sultanas
- 40 g dried currants
- 90 g dried apricots
Piping
- 70 g plain flour
- 1 pinch salt
- 1 ½ tsp vegetable oil
- 60 g water
Syrup
- 50 g water
- 50 g sugar
- vegan butter, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 895.4 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 160 mg
Alternatywne przepisy
Brioche hot cross buns
2h 30min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegan 'pulled pork'
20 min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2u. 5min
Vegan Christmas cake
27 godz. 10 min
Oat milk
25 min
Seeded bread loaf
3sa 20 dk
Hot cross bun loaf
2h 40min
Basic bread rolls
45 min
Vegan fruity dream (TM6)
5min
Spiced fruit loaf
2h 30min