Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Polish sausage, cut into slices
- 40 g extra virgin olive oil
- 150 g onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp sea salt
- 300 g zucchini, cut into pieces (3 cm)
- 300 g red capsicum, deseeded, half cut into pieces (3 cm) and half sliced
- 300 g green capsicum, deseeded, half cut into pieces (3 cm) and half sliced
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- 500 g tomato passata (see Tips)
- crusty bread of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720.9 kJ / 411.3 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1066.2 mg
Alternatywne przepisy
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1 Std.
Chicken in chipotle sauce
40 Min
Lamb sausage ragu
30 Min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35 Min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
55 Min
Easy lamb hotpot
2h
Swedish meatballs and mash
50 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Beef stew with gnocchi
3hod. 15min