Wersje kompatybilne
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g salt-reduced soy sauce, gluten free
- 90 g honey
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 10 g lime juice
- 500 g fresh boneless salmon fillets
- 65 g doongara rice, brown (see Tips)
- 1000 g water
- 200 g frozen shelled edamame beans
- 2 continental cucumbers (approx. 800 g) , trimmed and cut into ribbons
- 2 tbsp lemon juice
- 2 tsp sesame oil
- 1 spring onion/green onion, thinly sliced
- 2 tsp sesame seeds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2130 kJ / 510 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 640 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Mince Pork Noodles
45min
No fail mash potato
20min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Anne Tesconi's Chicken roulade all'Italiana
1óra 25p
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Easy lamb hotpot
2h
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 godz. 50 min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min