![Pea and mint soup Pea and mint soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ab0d5a95a47134164bd1d7361c344f48/Derivates/ca8cc3cbd09d8301fcc7c5468ff70aadcfae4d82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, quartered
- 30 g butter, cut into pieces
- 500 g frozen green peas
- 500 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249 mg
Alternatywne przepisy
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Summer Coleslaw
15min
Gluten free focaccia bread
1 Std.
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Beetroot soup (gut health)
40 min
Asparagus and saffron risotto
35 min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15 min
Classic trifle
4h
Molten chocolate cake
45 Min
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Chocolate lava pudding
40 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min