Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, quartered
- 30 g butter, cut into pieces
- 500 g frozen green peas
- 500 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and ginger spritz mocktail
15min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 Min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Sunny gazpacho
25 min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Broccoli soup with sage oil
30 min