Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 600 g de morue salée
Le jour même
- 5 brins de persil plat frais
- 300 g d'eau
- 2 gousses d'ail
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 4 c. à soupe de lait
- 30 - 60 g d'huile d'olive (en fonction du pouvoir d'absorption du poisson)
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1948 kJ / 463 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Poissons VS Viandes 10 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
45min
Brandade de morue et persillade
50min
Lotte à la provençale
50min
Bourride
1 Std.
Calamar à la piperade
35min
Mouclade
1 Std.
Petit flan de la mer en cocotte
40min
Piquillos à la morue
1 Std. 30 Min
Rougail crevette
50min
Acras de morue
13 godz.
Couscous de crevettes et sa bisque
1 Std.
Cassoulet au confit de canard
1 Std. 10 Min