Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de carottes
- 400 g de petites courgettes, non épluchées
- 500 g d'eau
- 1 ½ c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à soupe de jus de citron
- sel, à discrétion
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
35 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Purée de pommes de terre et de légumes
45 min
Ratatouille
40 min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15 min
Fleurs de courgette et de carotte
40 min
Légumes farcis
1h 20 min
Poêlée de légumes verts
10min
Gratin de courgette à la provençale
40 min
Légumes au curry
1h
Poulet vapeur, tagliatelle et velouté de légumes
45 min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min