![Peperoni ripieni di riso Peperoni ripieni di riso](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dd867fb-2286-466c-a459-f2fd09c64f28/Derivates/8a7e6f18-4417-4840-967a-16b03f2d3818.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di riso integrale
- 4 peperoni rossi (circa 250 g ciascuno)
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di brodo vegetale
- 12 olive nere denocciolate, tagliate a rondelle
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 100 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1436.3 kJ / 343.3 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 682.5 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne di pane raffermo
1 Std. 45 Min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 Std.
Insalata di peperoni con tarator alla bulgara
1 godz. 30 min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 Min
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50min
Insalata di patate alla greca (TM6)
1 Std.
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Lasagne di verza
2h 30 min
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Pasta ‘ncasciata
1h 55 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 godz. 30 min
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min