Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di riso integrale
- 4 peperoni rossi (circa 250 g ciascuno)
- 1 cucchiaino di sale
- 500 g di brodo vegetale
- 12 olive nere denocciolate, tagliate a rondelle
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 100 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1436.3 kJ / 343.3 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 682.5 mg
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene
1h 30min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Sformato di zucchine al basilico
50min
Peperoni ripieni
1h 5 min
Pasta con crema di cavolfiore e gamberi (senza lattosio)
30min
Peperoni ripieni alla barese
55p
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30min
Pancotto con cime di rape
40min
Strudel di broccoletti
1h 40 min
Timballo di riso alla siciliana
1h 30min
Lasagna di zucchine al pesto
50min
Parmigiana di cavolfiori
1h