Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Fleischtomaten
- 500 g frische rote Ribiseln
- 200 g roter Paprika, in Stücken (2 cm)
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g frischer Ingwer, geschält in Scheiben (2-3 mm)
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 70 g Tomatenmark
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 3 - 6 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen (siehe Variation)
- 2 TL Salz, unjodiert
- 60 - 80 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 50 g Zucker
- 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1003 kJ / 239 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 12 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Kürbisketchup
2h 5min
Pusztasalat
1 Std.
Kirschenchutney
1h 5min
Fruchtiger Pfirsichessig
1 Std.
Almbutter
40 Min
Scharfer Würstelsenf
96 Std. 5 Min
Powidl
8 Std.
Brombeer-Vanille-Sirup
2 Std. 15 Min
Kren, milchsauer vergoren
72h 25min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1小时 20 分钟