Urządzenia i Akcesoria
Fruchtiges Tomatenketchup
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Fleischtomaten900 g
-
frische rote Ribiseln500 g
-
roter Paprika in Stücken (2 cm)200 g
-
Zwiebeln halbiert300 g
-
frischer Ingwer geschält in Scheiben (2-3 mm)20 g
-
Knoblauchzehen halbiert4
-
Olivenöl40 g
-
Tomatenmark70 g
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
Piment, gemahlen1 Msp.
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Kurkuma, gemahlen1 Msp.
-
Cayennepfeffer, gemahlen (siehe Variation)3 - 6 Msp.
-
Salz, unjodiert2 TL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)60 - 80 g
-
Zucker50 g
-
Wasser800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
5 g
Kalorie
1003 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
12 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Ketchup
40 min
Ketchup
45 min
Grobe Streichwurst
13 godz.
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Kürbisketchup
2 godz. 5 min
Tomatenketchup
1 godz. 20 min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Italienische Tomatensauce
2 godz. 5 min
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 min
Sambal - indonesische Würzpaste "hot"
1 godz.