![Rote-Rüben-Senf Rote-Rüben-Senf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE4CE1AA-9E09-4FB2-9C5E-ECE4C4625458/Derivates/866616e4-7de0-4db6-a939-545785b78bd8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 95 g Senfkörner, gelb
- 1 TL schwarze Pfefferkörner
- 1 EL Kümmel, ganz
- 250 g Himbeeren
- 220 g roter Traubensaft
- 130 g Zucker
- 2 TL Salz, unjodiert
- ½ TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 300 g Rote Rüben, roh, geschält, in Stücken
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 2 TL Thymian, getrocknet
-
100
g Himbeeressig (mind. 5 % Säure)
lub 100 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1256 kJ / 300 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pusztasalat
1h
Melanzani-Rotwein-Relish
1h 30min
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1u. 5min
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15min
Kürbisketchup
2 Std. 5 Min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Confierter Knoblauch
27 godz. 15 min
Orangenpaste
30min
Ingwersalzpaste
30min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Kirschenchutney
1u. 5min