Urządzenia i Akcesoria
Rote-Rüben-Senf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Senfkörner, gelb95 g
-
schwarze Pfefferkörner1 TL
-
Kümmel, ganz1 EL
-
Himbeeren250 g
-
roter Traubensaft220 g
-
Zucker130 g
-
Salz, unjodiert2 TL
-
Zitronensäure (opcjonalnie) (siehe Tipp)½ TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst40 g
-
Rote Rüben, roh geschält, in Stücken300 g
-
rote Zwiebeln halbiert100 g
-
Thymian, getrocknet2 TL
-
100 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)Himbeeressig (mind. 5 % Säure)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
8 g
Kalorie
1256 kJ /
300 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Pusztasalat
1 godz.
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 min
Süßer Marillensenf
55 min