Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Rosmarin-Senf
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
7 Schraubgläser
Składniki
-
Senfkörner, gelb90 g
-
Fenchelsamen, ganz1 TL
-
Birnen reif, geschält, geviertelt, entkernt (siehe Tipp)1150 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst40 g
-
frischer Rosmarin Nadeln abgezupft4 Zweige
-
Zucker100 g
-
Salz, unjodiert1 TL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)120 g
-
Senfkörner, braun (bzw. schwarz)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
5 g
Kalorie
929 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orangen-Ingwer-Ketchup
30 Min
Birnen-Senf
30 Min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55 Min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Feigensenf
55 Min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 Min
Zitronensalzpaste
10 Min
Kürbis süß-sauer
1 Std. 25 Min
Rote-Rüben-Senf
50 Min
Süßer Marillensenf
55 Min