![Birnen-Rosmarin-Senf Birnen-Rosmarin-Senf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91C47FB1-6B50-4394-B0B7-D0CC671B538A/Derivates/c0d0bd31-cc3e-4526-b1c7-02bc9b594c88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Senfkörner, gelb
- 1 TL Fenchelsamen, ganz
- 1150 g Birnen, reif, geschält, geviertelt, entkernt (siehe Tipp)
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 4 Zweige frischer Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 100 g Zucker
- 1 TL Salz, unjodiert
- 120 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 20 g Senfkörner, braun (bzw. schwarz)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 929 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Powidl
8 godz.
Rote-Rüben-Senf
50min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Melanzani-Rotwein-Relish
1h 30min
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1u. 5min
Süßer Marillensenf
55 min
Zitronensalzpaste
10min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Eierlikör mit Safran
2hod. 25min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Ingwersalzpaste
30min
Kirschenchutney
1u. 5min