Birnen-Rosmarin-Senf

Birnen-Rosmarin-Senf

4.4 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
7 Schraubgläser

Składniki

  • Senfkörner, gelb
    90 g
  • Fenchelsamen, ganz
    1 TL
  • Birnen reif, geschält, geviertelt, entkernt (siehe Tipp)
    1150 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    40 g
  • frischer Rosmarin Nadeln abgezupft
    4 Zweige
  • Zucker
    100 g
  • Salz, unjodiert
    1 TL
  • Apfelessig (mind. 5 % Säure)
    120 g
  • Senfkörner, braun (bzw. schwarz)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 5 g
Kalorie 929 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...