Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 350 g gemischte frische Schwammerl (siehe Tipp)
- 9 - 12 frische Salbeiblätter
- 3 Wacholderbeeren
- 1 - 2 TL Knoblauch, granuliert
- 1 EL Senfkörner, gelb
- 1 TL Kubebenpfeffer, ganz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Salz, unjodiert
- 200 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 100 - 150 g natives Olivenöl extra
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 4678 kJ / 1115 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2h 40min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10min
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Klassisches Beefsteak Tatar
30min
Apfelkren
40min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Sauce Tatare
15min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min