![Marinierte Schwammerl in Öl Marinierte Schwammerl in Öl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF8D3990-D03F-4C4C-9EDF-43E067538484/Derivates/cae4b53f-e471-4321-bf38-9e1c5807aed5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 350 g gemischte frische Schwammerl (siehe Tipp)
- 9 - 12 frische Salbeiblätter
- 3 Wacholderbeeren
- 1 - 2 TL Knoblauch, granuliert
- 1 EL Senfkörner, gelb
- 1 TL Kubebenpfeffer, ganz
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Rosmarin, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Salz, unjodiert
- 200 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 100 - 150 g natives Olivenöl extra
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 4678 kJ / 1115 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 103 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Powidl
8 Std.
Rote-Rüben-Senf
50 Min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Kren, milchsauer vergoren
72h 25 min
Preiselbeerkompott
1 Std. 25 Min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55min
Bunte Ostereier - gelb, blau
2h 40min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 godz. 30 min
Apfelkren
40 min
Salzburger Nockerl
30 min
Blunzenpackerl
50 Min
Kernölmayonnaise
10 min