Urządzenia i Akcesoria
Zwetschkenessig mit Schwips
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Flaschen
Składniki
-
1000 g frische Pflaumen, entkernt, halbiertfrische Zwetschken entkernt, halbiert1000 g
-
Rohrohrzucker200 g
-
Sonnenblumenöl10 g
-
½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"Zimt, gemahlen½ TL
-
Salz, unjodiert1 TL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)450 g
-
Rum50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
1 g
Kalorie
1061 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kräutersemmelbrösel
5 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 godz. 20 min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min