Zwetschkenessig mit Schwips

Zwetschkenessig mit Schwips

5.0 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Flaschen

Składniki

  • frische Zwetschken entkernt, halbiert
    1000 g
    1000 g frische Pflaumen, entkernt, halbiert
  • Rohrohrzucker
    200 g
  • Sonnenblumenöl
    10 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
    ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"
  • Salz, unjodiert
    1 TL
  • Apfelessig (mind. 5 % Säure)
    450 g
  • Rum
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Flasche

Białko 1 g
Kalorie 1061 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...