![Zwetschkenessig mit Schwips Zwetschkenessig mit Schwips](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5CB67DD-CFC8-437A-B0B5-3CF316155D80/Derivates/D5F850BA-D593-41C3-A15C-D075560A57D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g frische Zwetschken, entkernt, halbiert
lub 1000 g frische Pflaumen, entkernt, halbiert - 200 g Rohrohrzucker
- 10 g Sonnenblumenöl
-
½
TL Zimt, gemahlen
lub ½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - 1 TL Salz, unjodiert
- 450 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 50 g Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidl
8 godz.
Pusztasalat
1 Std.
Rote-Rüben-Relish
1 Std. 15 Min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Süßer Marillensenf
55 Min
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 Min
Orangenpaste
30 Min
Marillennektar
2 Std.
Ribisel-Apfelessig
4sa 20 dk
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6h 20min
Kirschenchutney
1 Std. 5 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min