
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, solonego, pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 350 g zielonych szparagów, przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1831 kJ / 438 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1 godz. 55 min
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Moussaka
1 godz. 55 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min