Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, solonego, pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 500 g wody
- 350 g zielonych szparagów, przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1831 kJ / 438 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 Std. 45 Min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1h
Quiche ze szparagami
1 Std. 15 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2h 30min
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 Std. 15 Min
Tarta z kurczakiem
1h 55min
Tarta z brokułem i łososiem
1 Std. 35 Min